مرمت خودروهای تاریخی: حدفاصل روش مرمت کلاسیک تا روش مرمت تعاملی
“مرمت خودروهای تاریخی: حد فاصل روش مرمت کلاسیک تا روش مرمت تعاملی” عنوان نوشتاری از میترا اعتضادی درباره مرمت خودروهای تاریخی موسسه فرهنگی موزه های بنیاد می باشد که در این جا قسمت کوتاهی از آن آورده شده است. متن کامل این نوشته را می توانید در قسمت مقاله بخش پژوهش سایت ملاحظه فرمایید.
“موسسه فرهنگی موزه های بنیاد مستضعفان برای نخستین بار در ایران اقدام به مرمت خودروهای تاریخی کرد که زمانی جستجو و شوق مدیری با کفایت، مجموعه ای کم مانند را پدید آورده بود که بعدا به دلیل عدم اختصاص بودجه، با بی مهری و سکوت، در واماندگی به مکثی طولانی دچار شد و از پس گذر دو دهه دوباره باز شوق ایجاد موزه و باز هم مدیریتی با کفایت همه توان خود را برای نگهداشتن علمی و نمایش در خور و شایسته این مجموعه کم نظیر به کار بست…
گـره کور بر گنجیـنه - نگاهی به حکم خارج شدن چهار اثراز موزه هنرهای معاصر
نگاهی به حکم خارج شدن چهار اثراز موزه هنرهای معاصر
گـره کور بر گنجیـنه
میترا اعتضادی/ کارشناس ارشد مرمت و کارشناس رسمی دادگستری
اکنون که نگاه عمومی به مرمت اشیای تاریخی، هنری و فرهنگی، مردد، گنگ و ناشناخته است بهترین راه حل برای شناسایی، معرفی درست رشته و البته توانمندیهای آن است که بایستی صادقانه، بدون اغراق و با رعایت خرد خواننده انجام گیرد. در«یادداشت یک مرمت کار ؛ تخریب موزه هنرهای معاصر بسیار جدی است*» که نگاه مراقب یک کارشناس مرمت را بیان میکند چند نکته قابل بررسی است: پس از تعریف کلی چرایی نگهداری آثار، نبود بخش مرمت در موزه مطرح میگردد و لزوم ایجاد آن، که پرسشی بجاست، و پس از آن « اساسنامه بین المللی انجمن حفاظت از آثار تاریخی هنری کانادا (CCI) “ تعریف می شود که در همان نگاه نخست نیز مشخص است که این عنوان طولانی نمیتواند با سه حرف معرفی شده باشد، جهت توضیح؛ (CCI/Canadian Conservation Institute) انستیتوی حفاظتی کاناداست که وظیفهاش توصیههای علمی و فنی رشته مرمت است. حتی (ICCROM) ایکروم که مرکز بینالمللی پژوهش نگهداری و مرمت آثار فرهنگی است، ضمانت اجرایی ندارد و حتی عضوگیری در دیگر کشورها نیز مانند ایکوم/شورای موزهداری ( The International Council of Museums/ ICOM) ندارد. این آشنایی اگر برای آگاهی اجتماعی است بایستی درست انجام گیرد و چنانچه روی سخن با حرفهایها باشد که ……
مرمت تاج کیانی فتحعلیشاه
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا، میترا اعتضادی، کارشناس رسمی دادگستری اشیای عتیقه و احجار کریمه با درجه یکِ هنری، در نشست علمی «دوازدهمین همایش دوسالانه حفاظت و مرمت اشیای تاریخیفرهنگی و تزیینات وابسته به معماری» به ارائه مقاله خود با عنوان «تأکید بر روشها و محاسبات فیزیکمکانیک نسبت به روشهای تجزیهگر سنجشی دستگاهی در درمان و مرمت آثار تاریخی، تاج کیانی فتحعلیشاه قاجار» پرداخت.
مرمت قرآن خطی خانه موزه شهید مدرس
تمامی مستندات نگهداری شده در این خانه موزه، زیر نظر کارشناسان خبره تحت مدیریت خانم دکتر میترا اعتضادی از اساتید برجسته این رشته تخصصی در کشور انجام میگردد. یکی از مواردی که مرمت آن به تازگی به پایان رسیده است قرآن خطی تاریخی می باشد که بیش از یک سال مرمت آن به طول انجامید.
جلد زیبا و منحصر به فرد این قرآن توسط خانم اعتضادی بدون دخالتی در ماهیت اصلی اثر، لایه برداری گردید، که مجدداً روی جلد قرآن نصب میگردد.
نگاهی به فنّ مینای ایرانی در نوشتههای پیشین PDF
خبرنامه فصلی گروه حفاظت ایکوم ایران 26 – معرفی هنر ایرانی
میترا اعتضادی کارشناس ارشد و دارای درجه یک هنری رشته مرمت
نگاهی به فنّ مینای ایرانی در نوشته های پیشین
مینا یا مین یا مینا از واوه ی پهلوی مین به معنای بلور آمده است. (بربریوان، امانو ل 2923 ص ،11) و این واوه هنوز در مینرال ( Mineral) (کانی)، ماین (کانسار)، مینرالووی ( Mineralogy) و…
Dr. Manouchehr Moshtagh Khorasani Arms and Armor from Iran The Bronze Age to the End of the Qajar Period
Ms. Mitra Etezadi, Senior Expert and Consultant for the Preservation and Conservation of Historical Relics, The Head of Conservation Department of Cultural Institutions of Museums, The Founder of Conservation Department of the Crown Jewels of the Central Bank of Iran, University Instructor
The conference Acquaintance with Nanotechnology During the Safavid Period - A Report
I saw his representative, Mr. Babai, and also other colleagues and friends from the Cultural Institute of Bonyad: Ms. Mitra Etezadi, Mr. Payandan, Mr. Amini, Mr. Saberi, and Mr. Faridi. I was really happy and proud to see that all specialists from Bonyad were present there. Ms. Etezadi always has been very helpful and kind and really supportive of my research throughout these years.
نشست بررسی زیبایی شناسی مینای ایرانی دربار قاجار در باغ موزه نگارستان برگزار شد
نشست توانمندی فنی؛ شناخت مواد؛ مهندسی ذوب و زیبایی شناسی در مینای ایرانی دربار قاجار توسط گروه حفاظت ایکوم ایران با همکاری مجموعه باغ موزه نگارستان دانشگاه تهران با سخنرانی میترا اعتضادی، چهارشنبه ۲۸ فروردین سال جاری، در تالار روح الامینی باغ موزه نگارستان برگزار کرد.